24Spar

Skrivet av jontz -

VN:F [1.9.16_1159]
24Spar fick 2.9 ut av 5 baserat på 24 personer

24Spar inriktar sig enbart på sparkonton med riktigt hög ränta och ingår i 24Gold International AB, ett av Sveriges största ädelmetallsföretag. 24Spars inlånande pengar placeras i framförallt guld som är en relativt trygg investering, något som gör bolaget stabilt vilket är bra eftersom 24Spars sparkonton inte omfattas av insättningsgarantin.

Bolaget säger själva att sparande hos dem inte är 100 % riskfritt, men att sparande hos dem är ett perfekt komplement till ditt övriga sparande. En sak är i alla fall säker: risken är betydligt mindre att du förlorar pengar på att spara hos 24Spar än om du sparar i aktier. 24Spar har två olika sorters sparkonton:

  • Räntekonton som har en rörlig ränta och som inte har någon uppsägningstid.
  • Kapitalkonton med fast ränta som har en löptid från 3 månader upp till 5 år.

Information om 24Spar

24Spar har inte statlig insättningsgaranti.

24Spar använder inte BankID.

Kontaktuppgifter

Företagsnamn: 24Gold International AB
Email: info@24Spar.se
Telefon: 0200 - 43 43 20
Adress: Gustav III:s Boulevard 42, Box 5075, 102 42 Stockholm
Öppettider: 09:30 - 15:00

Betyg & omdömen om 24Spar

2 omdömen

Meks, 22 september, 2014

Pengarna har vuxit nu i några år o det är dags att snart plocka ut dom för att spartiden är snart slut o jag har råd att köpa en bra bil utan att behöva ta ett lån. Jag kan säga att det va värt att spara hos 24spar!

Robert Klebe, 14 maj, 2016

Varnar andra för 24Spar, 24Money, 24Money Spar, 24Spar AB, 24Money Payments AB osv investeringsprodukter: deras aktier, preferensaktier, optioner med mera som de försöker fånga kunder med.

Lockbetet är ofta hög och fast årlig avkastning, i mitt fall årligen hela 12% i preferensaktier (att jämföra med 1,5% på vanliga sparkontot då jag gick med), Men när man väl accepterat erbjudandet med är det kört. Jag hade sparkonto hos dem, då de hette 24Spar och det fungerade i 2 år. Men efter att jag gick med på erbjudandet om omvandling till preferensaktier i starten av 2014 har jag inte fått en krona ur bolaget i form av ränta eller avkastningar, bara bortförklaringar om tids- och pengabrist per brevpost.

Nu har nästan två och ett halvt år har gått och jag sitter fortfarande låst i ett bolag med aktier som varken är registrerade hos Bolagsverket eller börsnoterade. De är alltså i det närmaste värdelösa. Enda trösten är att de saknade utdelningarna i april 2016 tillgodoräknades som ännu fler aktier när de omvandlades från preferensaktier i 24Gold International AB (24Spar utåt) till aktier i 24Money Payments AB, en klen tröst eftersom säljsidor som onoterade.nu inte tar emot oregistrerade aktier. En dröm nu är att 24Money börsnoteras, då ska skräpet säljas. Men för att det ska gå måste de få in 400 stackars aktieägare till – och det ödet önskar jag ingen. Sköter sig bolagen bättre och börjar leverera utlovad avkastning blir det en annan ton, men som det är nu känner jag mig djupt lurad på mitt investerade sparkapital. Undvik att spara i 24Money-bolagen om du bryr dig om dina pengar och i synnerhet att konvertera pengarna till deras investeringsprodukter med högre ränta – du får ingenting och förlorar allt du investerat.

Skriv ett omdöme