Skandiabanken

Skrivet av jontz -

VN:F [1.9.16_1159]
Skandiabanken fick 1.8 ut av 5 baserat på 8 personer

När Skandiabanken öppnade år 1994 var det en riktig uppstickare i bankvärlden som satte press på de gamla storbankerna genom att erbjuda prisvärda lösningar till sina kunder. De var även först med telefonbanken och är idag en prisbelönt internetbank som finns både i Sverige och i Norge.

Du kan uträtta de flesta bankärenden hos Skandiabanken, såsom skaffa kort, låna pengar, placera i värdepapper, pensionsspara, teckna försäkringar och öppna sparkonto. Det är alltså en komplett internetbank som gör livet smidigt för dig.

Spara hos Skandiabanken

Om du vill spara pengar hos Skandiabanken kan du antingen öppna ett vanligt sparkonto eller ett fasträntekonto.

Skandias sparkonto – har en rörlig sparränta och har ingen bindningstid eller krav på någon minimiinsättning.

Skandias fasträntekonto – har en fast ränta och en bindningstid på 3 mån – 5 år. Minsta insättning är 20 000 kr.

Skandiabanken må vara en gammal uppstickare och en fantastisk internetbank, men dessvärre ligger deras sparräntor helt i linje med de vanliga storbankernas ränta, deras sparkonton ger dig alltså ingen vidare sparränta.

Skandiabanken Sparkonto

  • Aktuell sparränta: 0% (rörlig ränta)
  • Minsta spartid: 0 år
  • Sparbelopp: 0 - 1000000 kr
  • Fria uttag: obegränsat

Information om Skandiabanken

Skandiabanken har statlig insättningsgaranti.

Skandiabanken använder sig av BankID.

Kontaktuppgifter

Företagsnamn: Skandiabanken AB
Email: adm@skandiabanken.se
Telefon: 0771-55 55 00
Adress: Kungsgatan 28, Stockholm
Öppettider: 09.00 - 17:00

Betyg & omdömen om Skandiabanken

5 omdömen

Emilia, 16 oktober, 2014

Banken har bra kundservice men tråkigt nog så har det för låg sparränta så det känns inte värt att spara hos dem trots att man är själv kund där.

Heidi, 2 november, 2014

Skandiabanken är en bra bank som har en lättanvänd och snygg app till mobil, samma med hemsidan och supporten är toppen, det som inte är så toppen är själva sparräntan.
Även fasträntekontona har låg ränta och med tanke på att räntorna är låga så vill man helst inte betala de dyra avgifterna som de har.

Gunnar, 18 december, 2014

Skandia har riktigt bra ränta på bolån men riktigt låg ränta på sparkonto. Så jag rekommenderar att du ska leta efter ett bättre sparkonto.

Mikael, 8 juni, 2015

Ostabilt. Ofta driftsstörningar så man t.ex. Inte kan utföra betalningar. När andra storbanker har liknande problem är det svarta rubriker i kvällspressen. Skandiabanken har den typen av problem i princip varje vecka. Har t.ex. Inte kunnat komma åt familjens inkomst på 3 månader nu på korrekt sätt. Skandiabanken är medvetna om problemet men verkar inte tycka det är något problem om kunderna inte kommer åt sina pengar. Löjligt säkerhetstänkande där de rackar ner på bagatellartade saker (t.ex. Får man inte köra Windows Xp för dem) medan de släpper igenom enorma säkerhetsluckor, som de däremot struntar i eftersom det inte drabbar dem själva utan deras kunder som använder bankid för login till andra tjänster

Gustaf, 28 augusti, 2018

När Skandiabanken öppnade år 1994 hade de ett och endast ett konto med en mycket konkurrensmässig sparränta. Det hette … trumvirvel … Allt-i-Ett-konto.

Sedan dess har de krånglat till det så förbaskat.

Skriv ett omdöme