Åtta bästa löneförhandlingstipsen

Skrivet av jontz -

Idag tänkte vi ge dig åtta suveräna tips på hur du får en riktigt lyckad löneförhandling, något som kan vara bra om du vill förbättra din ekonomi, och vem vill inte det? Tänk på att en högre inkomst även ger lägre ränta när du ska ta ett privatlån.

  1. Om du har märkt att du utför fler uppgifter än vad du är anställd för bör du nämna det eftersom det helt klart borde ge dig en högre lön.
  2. Om du är ovanligt ambitiös bör du nämna det för din chef och ge några exempel som illustrerar vad du menar under löneförhandlingen.
  3. Ge exempel på vad för resultat du har uppnått.
  4. Var hård men ödmjuk. Det innebär att du inte ska vara aggressiv för då kan chefen vända taggarna utåt men du ska inte heller låta dig köras över hur lätt som helst.
  5. Lova inget som du inte kan hålla. Ibland kan det vara lockande att säga att man ska göra allt bara man får en högre lön. Gör inte det, för då kan kraven på dig bli skyhöga och du riskerar att bli utbränd.
  6. Jämför dig inte med dina kollegor när du förklarar hur förträfflig du är. Det är aldrig bra att säga att man är bättre än resten av medarbetarna för då är det som att säga att företaget anställt dåliga medarbetare.
  7. Lägg ett bud som är högre än vad du tror att du kommer att få eftersom chefen förmodligen kommer att ge ett lägre motbud.
  8. Fråga inte hur mycket chefen kan tänka sig att höja din lön för då måste du förhålla dig till det när du kommer med dina motbud. Det är bättre att chefen får förhålla sig till ditt bud.

Vi på Sparkonto.nu önskar dig lycka till!