När du behöver ett snabbt lån – använd Trustly

Skrivet av bazoom -

Ibland känns det som om världen bara snurrar snabbare och snabbare. Allt ska hända på några sekunder, vare sig det gäller att beställa varor eller tjänster, se en ny film, eller skicka och ta emot pengar. Till skillnad från förr kan man idag göra i princip allt via nätet och även få det mesta levererat till dörren. Även om det ibland kan kännas stressigt att leva i vår virtuella värld, har livet också blivit mycket enklare för gemene man. Du slipper jaga runt för att handla och kan istället enkelt beställa hemifrån och invänta leveransen av varan eller tjänsten.

Det ska även gå snabbt att ansöka om lån idag men det är inte alltid lätt att veta vilken typ av lån som är bäst för ens egen situation.

Olika lån för olika situationer

Om du behöver låna pengar med direkt utbetalning på kontot är dock snabblån det vanligaste alternativet, vilket kanske hörs på namnet. Dessa typer av lån handlar oftast om mindre summor, om du exempelvis vill köpa en bostad eller finansiera ett stort företag är det andra lån som gäller. 

Ett snabblån kan du ofta få beviljat direkt via nätet och du kan även få pengarna insatta på kontot redan samma dag. Detta gäller dock endast om du har konto på samma bank som långivaren eller om du använder dig av betaltjänsten Trustly. Ett snabblån klassas ofta som konsumtionslån och kan användas till nästan vad som helst. 

Att tänka på om du behöver ett snabbt lån

Visst kan du googla “snabblån” och ta första bästa, men då är det lätt hänt att du inte får ett speciellt förmånligt lån. Det finns numera sajter där du kan jämföra olika lån och hitta ett som passar din situation med de bästa villkoren. Detta är extra viktigt om du behöver ett snabbt lån och tiden är knapp – då kan det hända att man agerar utan att jämföra. Vilket kan ge onödigt höga kostnader. 

Det är bra att titta på alla olika faktorer när man jämför lån. Vilken ränta har de, finns det andra kostnader, hur lång är återbetalningstiden och hur snabbt kommer pengarna in på kontot? Det är mycket att tänka på men som tur är finns det aktörer på internet som har experter som gör dessa jämförelser åt dig. De förser dig även med uppdaterad information om långivarna. En bra start för att få ett snabbt lån är att besöka en jämförelsesida samt att skaffa sig ett konto på Trustly – ett licensierat betalningsinstitut godkänt och under tillsyn av Finansinspektionen.

Ha koll på vad du kan ha i månadskostnad innan du lånar

Innan du lånar pengar så är det naturligtvis viktigt att först göra en sanningsenlig kalkyl. Räkna bara med inkomster som du är säker på att du kommer få in. Om du inte kan betala tillbaka lånet är det din egen ekonomi som påverkas negativt i slutändan. Så gör alltid upp en utförlig plan för återbetalning innan du tar ett lån.