Spara pengar – med ett gratis smslån

Skrivet av jontz -

Vi förstår att rubriken på detta inlägg kan låta lite missvisande. Att låna pengar för att spara pengar är ju kanske inte något man hör att människor gör särskilt ofta. Faktum är att lån ofta är det sista man som hängiven sparare bör fundera över. Dock kommer det tyvärr tillfällen då ett lån är den allra sista utvägen. Då gäller det istället att ta reda på hur man kan spara mest pengar, trots att man faktiskt lånar pengar.

Det är här gratis smslån kommer in i bilden. Detta är, som du kanske redan listat ut, det allra billigaste lånet du kan ta eftersom det trots allt är gratis. Genom att ta ett gratis smslån kan du faktiskt spara en hel del pengar. Låt oss förklara närmare. Vi börjar med att titta närmare på vad ett gratis lån faktiskt är för något.

Så fungerar ett gratis smslån

Ett gratis smslån är ett lån som helt och hållet saknar avgifter. Med andra ord slipper du betala både ränta, uppläggningsavgift och andra avgifter som kan tänkas tillkomma i samband med lånet. Du betalar helt enkelt tillbaka den summa som du lånat och inte ett öre mer. Om du lånat 2 000 kr, så betalar du tillbaka 2 000 kr. Därmed lånar du pengar gratis. Löptiden för lånet är kort och ligger som mest på 30 dagar.

Man kan kalla ett gratis lån för ett slags välkomsterbjudande, likt dem som du kan få om du till exempel registrerar dig som ny kund hos en butik eller ett företag. Du kan alltså bara låna gratis en gång hos en långivare. Långivarna som erbjuder gratis lån tjänar såklart ingenting på detta, men de hoppas att du ska återvända till dem igen inför framtida lån. Dock är detta såklart inte något du måste göra.

Spara pengar genom att låna gratis

När det gäller att spara pengar genom att låna pengar gratis så kan man se det ifrån två olika håll. Dels så kan man konstatera att ett gratis lån faktiskt är det allra billigaste alternativet om man någon gång blir tvungen att låna pengar. Det andra sättet man kan se det på ska vi förklara lite närmare i ett exempel nedan.

Du har länge gått och tittat på en ny kaffemaskin. När du befinner dig på stan en lördagsförmiddag snubblar du plötsligt över den perfekta maskinen, som dessutom är nedsatt i pris! Dock kommer inte din lön förrän nästa vecka så du har egentligen inte råd att slå till nu. Om du tar ett gratis smslån (som även kan betalas ut på helgen hos vissa långivare) så kan du köpa kaffemaskinen och betala tillbaka det du lånat när lönen kommer. På så sätt kan du även spara pengar eftersom priset på kaffemaskinen förmodligen skulle gått upp igen eller så skulle varan helt sålt slut.

Kom undan så billigt som möjligt – jämför lån

Att låna pengar är något som är mycket vanligt idag och många är de som någon gång tar ett litet lån för att täcka upp för en oväntad utgift. Detta är en mycket fin möjlighet och smslångivarna erbjuder trots allt en mycket smidig och lättillgänglig tjänst. Men om du är en storsparare så kan det vara bra att veta att möjligheten att låna pengar gratis finns där ute, eftersom detta är det allra billigaste alternativet inom lånvärlden.

Som tur är finns det flera jämförelseverktyg online som hjälper dig att hitta ett lån som motsvarar dina villkor allra bäst. Kanske är du ute efter ett gratis lån som kan betalas ut på helgen? Eller kanske ett gratis lån utan UC? Om du vill jämföra gratis smslån redan idag kan du klicka här.